Uuuhh!



Så glad:D


Cebu

Tredje dagen här eller blir två tsm. Här är det inte så fint. Men det är en stad, är nog väligt fint vid kusten i Cebu. Just nu är vi i centrum.
Ikv flyger vi till Singapore. Det ska blir kul, jag längtar. Blir att fira födelsedagen där ist. Här reste vi ju hela dan.
Dagen va inte så spec men jag fick awesome presenter. Fick en ljuslyka + armband och sång av magda. Skit fint! Sen fick jag inte en utan fyra polaroidkameror an Johan!! Alla funkade kanske inte me ändå chilla inte;) + pengar.

Igår shoppade vi hela eftermiddagen. Köpte inte så myk bara lite skrot men det är så sjukt billigt här! 100pesos är 16kr. De är ju ingenting. Dyrare i Singapore men ändå billigare än hemma, som usa typ.

Nu ska vi checka ut snart och ta en tur på stan igen innan vi lämmar detta land:)

24 Februari

Dålig på att blogga men. Inget wifi, ingen mobil ibland och dåliga datorer hjälper inte riktigt. Imorgon är det min bursdag. Känns inte ens lite som det. Ska nog resa imorn. Varit här alldeles för läge. Ska nog till Cebu, sen Manila-Singapore. Får fira min dag någon annan dag alla tror ändå att jag är 16;)

Sen är det ju oscars-galan ikv. Bruka ju ha sten koll på det men i år så icket. Har helt enkelt haft annat för mej:)

Och veckans kommentar går till Oscar, Johans lillkusin som frågade hur många år jag varit borta!

Feb. 19, 2013



Jag älskar våra ute kvällar. Skulle betala mat på Obama ett tag sen, gav en 500dring fick tillbaka 50 lappar ihophäftade. Jahap.
Igår när magda kom hem så var våran säng dragen från ena sidan till den andra. Mitt svar när hon fråga vad jag gjort var: Asså jag orka int.
Det är mycket vi inte orkar. Men de är ganska kul säger det hela tiden.

Mina flippflopp är borta och jag har flera sår och sprickor på ena foten. Ont.
Skulle ligga på stranden idag men här regna det för fullt så vi hänger på mcd ist. Vårt nya place.
Gillar också att killarna som jobbar på en bar vi varit på 3gr kan våra namn, från första gången och ja prata int ens me dem då.
Gillar dock inte att våra vänner från s america har farit vidare.

Sen varför frågar alla som är från Sverige, Är du också från Sverige? Just efter jag sagt något på svenska till dem.

Hoppas ni har det bra vars än i världen ni råkar vara:)

Feb. 18, 2013





Ja vad ska man säga, det vacker här. Dock inte så bra vatten kallt och fyllt av alger och inga fiskar när man snorkla, men man får göra de bästa av saken och bada ändå;)

The Hobbit House

Här jobbar små hobbitar.
Det är awesome här. Dagarna består av Cely, (vår filippinska vän som tar hand om oss), öl och sol. Vänner har vi också skaffat blir nog här tills jag fyller år sen kanske Cebu sen Kambodja, Singapore och London. Inte helt fel:)

Boracay








Manila

Första och enda dagen här. Annlände vid 7 imorse, åt frukost gick och la oss.
Vaknade 14, åt frukost for på National Museum, ville se Imelda Marcos skor men de var typ stängt? Såg i alla fall bara tavlor. For tillbaka, Magda freaka out efter hon trodde hon såg en dude springa förbi vårat fönster när hon kolla ut, men vi bor på 5te våningen? Kan faktist ha varit så är typ ett golv (?) på fjärde, men vi skrattade så vi grät iaf.
Somnade efter det, vakna halv 23 ut och åt typ frukost igen. Nu, borde sova ska upp 7 ska flyga till Kalibo sen fara till Boracay imorgon.

Har inte varit här länge men en sak vi upptäkte direkt var att de kan Engelska och är duktiga på det!! Awesome. Sen är de väldigt vänliga men kollar mykt på en. En annan sak är att de är också ute och springen kl 6 på morgonen! När vi åkte taxi från flygplatsen så krylla de av folk som sprang. Fråga chauffören om det och han sa att de är så varje morgon. Go Filippiner! Inte illa:)

Feb. 10, 2013










Feb. 10, 2013



Fick gratis snacks före frukosten eftersom det är nyår. De är verkligen jättegulliga här!

Feb. 09, 2013

Sen så har min mobil börjat funka igen! Typ ibland...

Bittersweet Symphony

Igår for jag och Magda ut. Vi hade skit kul och träffade folk från england, finnland, tyskland, australien, sverige, norge och holland. Vi kom inte hem fören vid 5 tiden och ja somna int fören 6.
Det var ju värt det men vi har verkligen fått betala för det idag. Vaknade inte fören 14 och klev inte upp ur sängen fören 17. Sen for vi ut och åt och köpte snacks för att sen sova igen för att vakna 23 för att gå ut och se fyrverkerierna.
Vi drack int så verst mycket och jag har väll inte mått så illa bara lite huvudvärt men man blir såå seg. Man förlorar verkligen en hel dag! För idag har vi verkligen inte gjort någonting alls. Bara varit i vårat äkliga rumm som läker vatten från alla världens hörn. De droppar från acn på min säng ibland och hela dagen har det droppat från vatten beredaren ner på våran toa så den är dyng blöt, skit äkligt. Sen så läcker det vatten från under handfatet när man spolar i den. Så toan som var äklig innan är nu obrukbar inpresip. Plus att vi har ständigt myggor i vårat rum och vi har inte ens ett förnster? När man tror man dödat alla så kommer det fler. Förstår inte varifrån de kommer, vi tror de förökarsig i farten.

Nu låter det som vi har det skit men det är inte alls sant utan vi har det faktist skitbra. Det är super finnt här och riktigt mysigt och på kvällen då stan lyses upp av massa lampor. Det här med hotellet så ska vi anntingen byta rum eller hotell imorgon så de löser sig också. Måste bara få beklaga mej ibland och tycker der är synt att hela dagen försvann när vi har så lite tid kvar här! Men imorgon blir det nog stranden om de inte regna dvs och i öbermorrn en tur till My Son.

Sen en annan sak som vi typ bestämde igår är att vi ska skippa Malaysia och fara till Kambodja istället. Det lockar som mer. Hoppas alla har det bra hemma och att ni varit mer produktiva än vi varit idag:)

Gott Nytt År

Nytt år nya möjligheter. I alla fall här för idag är det nämligen de kinesiska nyåret. Jag och Magda har just varit ute för att se på fyrverkerier som sköts upp vid 12 slaget. Det var mysigt att se och alls hade samlats vid vattnet för att bevittna fyrverkeriet. Den enda var dock att en minut, just innan de började skjuta så började det regna lite för att sen forsa ned. Skojar inte vi blev verkligen genomvåta. Dock så stod vi brevid ett snällt Vietnamesiskt par som gav oss en av deras ponchosar! Men skadan var redan skedd och de hjälpte faktist inte så mycket. Tur att vi inte tog med oss våra kameror som vi hade tänkt, men kom på att vi glömt halvvägs och inte orkade vända för.
Vi såg också att på de flesta ställen så har de ställt ut et bord med mat eller nått med drika och rökelser typ. Har väll nått att göra med nyåret. De tände också eldar överrallt efter 12 slaget. Ska kanske elda upp förra årets synder eller nått?
I alla fall Happy New Year from Vietnamn.

Hoi An - Tillsammans i säkerhet

Igår tog vi vårt pick och pack och bytte stad till den brevid nämligen Hoi An. Här är det verkligen skit mysigt, fullt med mysiga gator och söta gamla gummor.
Det är inte så stort här och staden är väldigt gammal. Den äldsta delen är till och med, med på Unescos världsarvslista.

Tiger Temple


Feb. 07, 2013

Ja det har blivit en smärre bloggbomb idag till och med tre likadana men det är inte alltid jag har tid/ork så då får de bli så. Men dåligt med komentarer..
Just pratat med min älskling, önskar han vore här med mej på mitt lilla äventyr. Men får snart se honom i London!:) 20-25 mars.

Da Nang


Vem pratar Magda med?

Vi satt alltsa i ett boot pa en balkong helt ensamma bara jag och Magda, ingen annan och det ar jag som tar bilden...

Ho Chi Mịnh



Feb. 07, 2013

Idag har varit en spännande dag. Vi har hyrt moppar och åkt för typ första gången vardera. I början var de spännande men sen blev se skit kul. Vi for upp till Monkey Mountains och såg en stor Buddha som tittar ut över staden. Vi for till och med dit två gånger glömde kameran första gången. Sen så tänkte vi fara in till stan igen. BIG misstake, trafiken är sick och mitt i alltihopa är jag och magda... Men de gick bra var ganska spännande. Magda tyckte det var kul. Sen så går det inte fort så de är ingen fara! Bara mycker folk. 
Sen for vi till stranden en stund sen tillbaka till våra buddies på hotellet. (De tog kort på oss när vi satt på mopparna, ägarna alltså) Imorn blire Hoi An!:)

Feb. 07, 2013










Facebook

No more är tydligen blockad här i Vietnamn, men funkar på vissa ställen?? Men just nu så går de inte så man kan nå mej på skype ist.

Idag ska vi nog ta oss en tur själva till en staty vi såg från stranden. Sen till staden. Vet inte om vi hitt the beach idag också får se. Vi var typ ensamma på stranden btw. Finns som inga turister här.

Cu Chi 4

Tänk dej då original tunnlarna där de fick kråla sig fram utan ljus! De levde ganska hårt och med många missförhållanden. Om de inte dog i strid så blev de sjuka. Hur de klara de sig är ett mysterium men människan klarar av mer än man tror.
Vi fick sen se en dokumentärfilm som skulle visa hur de levde bla men filmen var typ från 1800-talet så den var int så bra.

Cu Chi 3

Texten bara försvinner jag blir tokig!!!

Tunnlarna då. De användes bla under kriget mot Amerikanerna. De var ursprungligen 250 km långa och sträkte sig ända till Kambodjas gräns. Men allt finns inte kvar en del bombades men myk är kvar.
Vi fick först se en massa fällor som de grävt ut. Kamoflerade hål i marken med spjut innuti som spetsar den som råkar kliva på en.
Sen kunde man få skjuta på shooting rangen. Sen så fick vi äntligen pröva på tunnlarna. De vi fick gå igenom var 100m lång med utgångar var 10 onde m om man skulle vilja gå ut tidigare. Vi gick hela. Man fick huka sig fram och på ett ställe krypa. Tunnlarna var omgjorda för turister så de var vidare med ljus och ac.

Cu Chi 2

Delar upp inläggen skrivit ett helt 2gr och de försvinner bara. Frustrerande.

Vår guide var ganska rolig han kallade oss för my family hela tiden. Han berättade också det jag misstänkte att det finns ca 10 miljoner människor i HCM och 5 miljoner mopeder. Förstår ni nu hur sjukt myk det är!!! Sen en annan sak jag glömt berätta är att Vietnameserna älskar att använda sina tutor. Jämt, även fast det inte finns något att tuta på så gör dom de. Dom missbrukar de verkligen.

Cu Chi

I förrgår var vi på ännu en dagsutflykt, denna gång till Cu Chi tunnlarna. Det var intressant men aldrig mer dagsutflykter! Det ända man gör är att sitta flera timmar i en buss för att se nått som inte är så speciellt. Denna gången var bussen skit trång men de var lite mer organiserat än de varit hitills i Thailand. Där har de ingen koll. Nu var vi ett gäng som hade en guide vu följde. Sen de här med att de är en English speeking guide de synar jag, de kan visseligen engelska men man förstår knappt vad de säger.

Feb. 07, 2013



Jag ha fått lite färg i alla fall!;)

Da Nang

Blev lite inpuls men igår natt så lämnade vi Saigon och flög till Da Nang. Vi ska nog stann här nån natt till sen ta oss till Hoi An! Vi var som sagt less på stadslivet och längtade till stranden. Sen så hade inte Ho Chi Minh fyllt upp våra förväntningar och vi ville bara bort, vilket ledde till natt flyg till Da Nang. Landade efter 2 på morgonen och tog oss direkt till hotellet som blev förvånade över att vi kom även fast vi hade bokat rumm i förväg och sagt att vi skulle komma vid 2. Det skulle också vara 24 timmars reception men de låg och sov...suck. Men de gick bra iaf.
Igår så var vi på stranden äntligen och stekte bokstavligt talat. Jag somnade i solen och brännde mej på benet, fick också ett handavtryck på magen... snyggt! Badade lite men vattnet var typ kallt?
Efter de så chillade vi lite, åt på hotellet sen tog en tur i stan.
Idag ska vi nog utforska stadeb mer innan vi byter till Hoi An:)

Pics

En skit söt katt vi träffa efter middan. + Våran servitris..


Skulle döda en mygga. Resultatet.


Annanaser på toerna på klubben/baren/restaurangen.. Cykeltaxi




Härlig mening där...

En bild på texten på vårat tecke.

Feb. 02, 2013

Glömde jag nämna att trafiken är värre än i Thailand! 1000 gr mer mopedister... Men de kör inte lika fort så man har en chans att klara sig när man slänger sig ut på gatan. Varit på marknader idag. Inomhus, luktar unk och sjukt mycket folk och affärer, förstår inte vars alla människor kommer ifrån. Skulle gärna ut igen men magda vill bara sova hela tiden.

Feb. 01, 2013








Bilder Bangkok

Lånar magdas mobil och laddar upp bilder.










Har föresten redan fyllt ett minne. 4GB.

Vietnamn

Nu befinner vi oss som sagt i Vietnamn kan inte säga så mycket om det här lander eftersom vi varit här i ca 24h! Men det är som samma sak. Förutom att sängarna är ännu hårdare här än i Thailand. Som att ligga på en träbänk med lakan på.

Dock så vet jag inte hur länge jag klarar av att vara här innan jag blir mentalt galen. INGEN kan engelska och deras pengasystem är helt fuckt up. Så sjukt höga valörer min drickyougurt kosta 45 000. Man blir smått tokig varje gång man ska betala eller kolla vad nått kosta för vi har ännu inte funnit nått smidigt sätt att räkna. Sen så är pengarna inte värda nåonting. 100 000 dong är ca 30kr. Tog en öl idag, ca 5kr.

Men jag hoppas det blir bättre imorgon då vi ska utforska staden mera:)

RSS 2.0